LTH Castings d.o.o.
1604 PE Ljubljana 1
V podjetju LTH ULITKI imamo več kot polstoletno tradicijo in izkušnje na področju razvoja, litja, obdelave in sestavljanja visoko kompleksnih komponent iz aluminija in magnezija ter v izdelavi orodij za njihovo proizvodnjo. Vlaganja v razvoj, procesno znanje in visoko učinkovita proizvodnja so osnova, na kateri gradimo inovativne, visoko kvalitetne proizvode. Kupci naših izdelkov so podjetja avtomobilske industrije iz celotne Evrope, ki so nas izbrala za preferenčnega razvojnega partnerja in dobavitelja.
Izvaja RR o karakteristikah novih zlitin in njihovega obnašanja pri postopkih tlačnega litja, dodatne površinske obdelave in mehanske obdelave. Za nove zlitine se bo preučilo livne karakteristike zlitine in prilagodilo koncipiranje tlačnega orodja za to zlitino.
Raziskave bodo podala spoznanja o karakteristikah novih zlitin in njihovega obnašanja pri postopkih tlačnega litja. Analizirana bo potrebna uporaba dodatnih nekonvencionalnih pristopov pri izdelavi tlačnih ulitkov. Analizirani bodo tako postopki dodatne površinske obdelave in mehanske obdelave.
Podrobno se proučujejo tudi korozijske karakteristike in možnost površinske zaščite izdelkov iz nove zlitine s pomočjo znanih tehnologij (pasivacija, anodizacija, KTL lakiranje, ...). Vsi postopki korozijske zaščite bodo analizirani z namenom pridobitve nabora najprimernejših postopkov za korozijsko zaščito, pri čemer bo potrebno poiskati tudi nove možnosti korozijske zaščite.
Splošni kontaktiKontaktna oseba za RC SIMIT
LTH Castings d.o.o.
Vincarje 2
4220 Škofja Loka

T: 01 5001 840
F: 01 5001 860
E: vanja.rus@lthcastings.com
Andrej Megušar

RC SIMIT, d.o.o.
Poslovna enota Ljubljana 1
Litostrojska cesta 60
1000 Ljubljana

T: 04 5112 160
F: 04 5112 112
E: andrej.megusar@lthcastings.com